Σαλάτα με αβοκάντο

Σαλάτα με αβοκάντο

Tip: Κατάλληλη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή για να συνοδεύσει τα αγαπημένα σας ψητά. H ποικιλία των λαχανικών εκτός από χρώμα στο γεύμα σας, σας παρέχει και την αντιοξειδωτική βιταμίνη C.

Υλικά

Για 1 μερίδα

  • ½ φλ. μαρούλι
  • ½ φλ. ρόκα
  • ½ αγγουράκι
  • ¼ κίτρινη πιπεριά
  • ¼ φλ. αβοκάντο
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί FINA
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το αγγουράκι, την κίτρινη πιπεριά και το αβοκάντο σε κυβάκια.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
  3. Σε μια σαλατιέρα ή ένα βαθύ μπολ βάζουμε το μαρούλι, τη ρόκα, το αγγουράκι, την κίτρινη πιπεριά και το αβοκάντο.
  4. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί FINA.
  5. Αδειάζουμε πάνω στη σαλάτα το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Μια μεσαία μερίδα περιέχει:
Ενέργεια
kcal
275
13%
Λιπαρά
22,5g
32%
Κορεσμένα λιπαρά
4,9g
24%
Υδατάνθρακες
8,5g
4%
Συνολικά σάκχαρα
3,4g
4%
Πρωτεϊνες
11,9g
26%
Φυτικές ίνες
3,2g
14%
της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA, Duideline Daily Amount)