Μεξικάνικη σαλάτα με κινόα
Μεξικάνικη σαλάτα με κινόα
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 2 κούπες βρασμένη κινόα
- 1 κούπα καλαμπόκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κούπα φασόλια κόκκινα βρασμένα
- 10-12 τοματίνια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 150g τριμμένο τυρί FINA
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από ένα lime
- λίγο πιπέρι καγιέν
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε το ελαιόλαδο το σκόρδο μαζί με το βρασμένο καλαμπόκι, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά και να πάρει χρώμα.
- Αδειάζουμε το καλαμπόκι σε ένα βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και προσθέτουμε την κινόα, τα φασόλια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και το τριμμένο κίτρινο τυρί FINA.
- Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το lime, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αδειάζουμε το dressing στη σαλάτα και απολαμβάνουμε.
Μια μεσαία μερίδα περιέχει:
της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA, Duideline Daily Amount)