Μεξικάνικη σαλάτα με κινόα

Μεξικάνικη σαλάτα με κινόα

Υλικά

Για 4 μερίδες

  • 2 κούπες βρασμένη κινόα
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κούπα φασόλια κόκκινα βρασμένα
  • 10-12 τοματίνια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 150g τριμμένο τυρί FINA
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα lime
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε το ελαιόλαδο το σκόρδο μαζί με το βρασμένο καλαμπόκι, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά και να πάρει χρώμα.
  2. Αδειάζουμε το καλαμπόκι σε ένα βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και προσθέτουμε την κινόα, τα φασόλια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και το τριμμένο κίτρινο τυρί FINA.
  3. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το lime, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αδειάζουμε το dressing στη σαλάτα και απολαμβάνουμε.
Μια μεσαία μερίδα περιέχει:
Ενέργεια
kcal
375
19%
Λιπαρά
16,5g
4%
Κορεσμένα λιπαρά
4,3g
21%
Υδατάνθρακες
39,5g
17%
Συνολικά σάκχαρα
3,8g
4%
Πρωτεϊνες
20,3g
45%
Φυτικές ίνες
6,3g
26%
της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης (GDA, Duideline Daily Amount)